Saaristoperinteitä vuosisatojen takaa

Vanha sukutila Kustavissa odotti uutta elämää, niin myös Laura ja Eerikki. Pois kaupungista omia haaveita toteuttamaan,  näin syntyi  L&E Peterzéns Oy 1980.  Kannustimena oli Lauran design, joka oli saanut myönteistä huomiota ja Eerikin perintönä saatu intohimo yrittäjyyteen.

Silkkipainomme kasvoi nopeasti ja vanha graniittinen navettarakennus täyttyi nopeasti työntäyteiseksi uutta designeä kankaalle siirtäväksi tehosoluksi. Lauran rakkaus luontoon ja erityisesti saaristoon siirtyi laajasti ensin suomalaisiin koteihin ja  sitten Pohjoismaiden kautta Eurooppaan.

Yritys menestyi, mutta olimme liian pieni ollaksemme suuri. Omat rahkeet eivät riittäneet suureen muutokseen. Marimekko kiinnostui yrityksestämme ja pian omistus siirtyikin Amerille ja Laura Marimekolle.

Eerikkiä ei liioin Marimekkoon kaivattu, joten oli uuden aika. Vanhana purjehtijana syntyi ajatus vierasvenesatamasta, hyvästä sellaisesta. Kirsti Paakkanen osti Marimekon Laura vapautui tehtävistään.  Sitten yhdessä satamaa kehittämään. Satama, ravintola ja myymälä ovat hiljalleen kasvaneet kysynnän ehdoin, nyt on vetovastuu siirtynyt seuraavalle sukupolvelle.  Sen seurauksena tulivat Boathause yöpymismajat, mitä seuraavaksi? Sen me varmasti kuulemme asiakkailtamme.